|    |  
18 ақпан 2019
01:51
қаз
Рогалик печеньелері
21 қаңтар 2019, 17:39 61


Құрамы:

✔1ст сут (жылы болсын)
✔100 гр сары май (ерітіп аламыз)
✔1 жұмыртқа
✔0.5 пачка қопсытқыш
✔1.5 шай қасық ашытқы
✔4-5 ас қасық қант
✔Тұз кішкене ғана

Дайындалуы:

1.Жоғарыда аталған заттарды араластырып, устіне ұн салып илейміз. Жұмсақ қылып илейміз. Сол ушін ұнды аз-аздан салып илеу керек.

2.Иленген қамырды улкендеу салафанға орап тоңазытқышқа  1 сағатқа қоямыз. Қамыр көтеріледі. 3.Бір сағаттан соң қамырды алып устінен басып бөлеміз.

4.Əр бөлікті жайып, ішіне салмасын( мейіз ) салып ораймыз. Қалыңдау қылып жаясыздар.

5.Қызып тұрған пешке бетіне жұмыртқа жағып саламыз.

6.200гр 15-20 минутта піседі. Піскен рогаликтің бетіне бал жағамыз. Егер бал болмаса жұмыртқа жаққан соң бетіне қант сеуіп жіберіңіздер.

Дереккөз: Reactor


Жаңалықтар